Spenatsoppa
Till middag idag blev det spenatsoppa och här har ni receptet :)Jag kör på denna frysta spenat från findus och den här förpackningen är på 1000 gram och för två portioner tar jag ungefär 1/3 :) häll ut spenaten i en kastrull.
tillsätt en grönsaksbuljongtärning och ca 2 dl vatten, ställ kastrullen på plattan så spenaten tinas upp.

Vispa ihop 2 dl mjölk med 6 msk mjöl (häll inte mjölken och mjölet var för sig i kastrullen för då blir det lätt klumpar som inte går att få bort sen)

häll blandningen i kastrullen och rör ihop :)

lått puttra på svag värme i ca 5 min och smaka av med salt och vitpeppar. Tillsätt mer mjölk om ni vill ha den tunnare och grädde om ni vill ha den krämigare :)


Nu kan ni ställa av kastrullen från plattan och hålla den varm genom att sätta på ett lock :) Dags för äggen! lägg valdritt antal ägg i kallt och vatten och börja ta tid när vattnet börjar sjuda. jag brukar köra på ca 7 minuter för att dom ska få bra konsistens
när äggen är klara, skölj i kallt vatten, skala och dela
och voila!!


Vispa ihop 2 dl mjölk med 6 msk mjöl (häll inte mjölken och mjölet var för sig i kastrullen för då blir det lätt klumpar som inte går att få bort sen)

häll blandningen i kastrullen och rör ihop :)

lått puttra på svag värme i ca 5 min och smaka av med salt och vitpeppar. Tillsätt mer mjölk om ni vill ha den tunnare och grädde om ni vill ha den krämigare :)


Nu kan ni ställa av kastrullen från plattan och hålla den varm genom att sätta på ett lock :) Dags för äggen! lägg valdritt antal ägg i kallt och vatten och börja ta tid när vattnet börjar sjuda. jag brukar köra på ca 7 minuter för att dom ska få bra konsistens


