kycklingcurrygratäng
4 portioner
- 1 grillad kyckling ( jag använde 3 kycklingfilléer istället)
- 1 paprika
- 1 purjolök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 gul lök
- 2 dl creme fraiche
- 2 dl grädde
- 2 msk tomatpure
- 1 tsk sambal oelek
- 1 msk mango chutney
- 2 tsk curry
- 1 tsk paprikapulver
- salt
- peppar
- riven ost
- körsbärstomater

1: Finhacka lök och vitlök, skär paprikan och purjolöken i små bitar och fräs i smör tillsammans med curryn. Lägg i en ugnsfast form

2: Skär kycklingen i bitar och stek i pannan, krydda valfritt. jag kryddade med salt, lite curry och vitpeppar :)

3: blanda grädde, creme fraiche, sambal oelek, paprikapulver, salt, peppar och mango chutney och låt koka ihop

4: lägg kycklingen på grönsaktblandningen

5: häll på såsen

6: Strö över riven ost och lägg på delade körsbärstomater. Ställ i ugnen på 225 grader i 20 minuter :)


Mitt färdiga resultat bredvid det färdiga resultatet i boken. Mycket nöjd :)